Bildspecial: Reservoir hos INDP Watches

Den franska klocktillverkaren Reservoir finns nu hos den svenska auktoriserade återförsäljaren av independent watchmaking, INDP Watches. I denna artikel har vi tittat närmare på varumärken som Czapek, Armin Strom, Bovet och Arnold & Son – missa inte dessa om ni är intresserad av independent watchmaking.


INDP Watches

Företaget startades för att främja independent watchmaking i Sverige och Norden. I ett nybyggt showroom på Karlavägen i Stockholm erbjuds allt ifrån Czapek, Blaken, Arnold & Son, Bovet, Armin Strom, Angelus, GoS Watches, Reservoir och Franck Muller -klockor, till konst från Richard Orlinski. Bakom INDP Watches står ett gäng independent-entusiaster som vill få upp intresset för independent watchmaking. INDP Watches är auktoriserad återförsäljare för alla varumärken de saluför, men kan även vara behjälpliga i frågor kring andra varumärken från independent-världen. 


Kort om Reservoir

Reservoir är ett ungt franskt varumärke med tillverkning i La Chaux-de-Fonds, Schweiz. Man har tagit inspiration från olika typer av mätinstrument från framförallt flyg och bilindustrin och implementerat detta i sina klockor. Vad vi finner spännande med varumärket är att man visar tid på ett, i våra ögon, lite kul sätt. I princip alla (det finns ett par få undantag) klockor från Reservoir visar tiden genom en så kallad jump hour-komplikation med retrograde minutes. I princip alla klockor är även utrustade med en gångreservsindikator i linje med respektive kollektion, t.ex. i form av en bils bränsleindikator.

Modellutbudet är uppdelat i tre baskollektioner: car, aeronautic och marine. Gemensamt för samtliga är att de drivs av samma kaliber, vilket är ett ETA 2824 som tickar med 28,800 bph och som är utrustat med Reservoirs 124-komponents modul för dess jumping hour och retrograde minutes där den 37h långa gångreserven indikeras ovan klockan 6 på urtavlan.


Longbridge

Vi börjar bena ut modellerna från car-kollektionen och först ut är deras modell Longbridge. Klockorna mäter 39mm i diameter och är tillverkade i 316L rostfritt stål. Kronan är skruvad och klockan är vattentät ner till 50m.

Klockornas urtavlor finns i flertalet färger (svart, grön och rosa i butik) och har trevliga nivåskillnader som ger dom mycket liv. Det finns även två modeller i Reservoirs sortiment som mäter 41,5mm. Om ni är intresserade av den större storleken kan ni kontakta INDP Watches för att beställa denna.

Svenskt listpris för modellerna är:
Longbridge Club – 45,000kr
Longbridge British Racing – 45,000kr
Lady Longbridge – 45,000kr


Supercharged Sport Red Zone

Supercharged Sport Red Zone är en limiterad upplaga om 250 klockor. Boetten mäter 43mm i diameter och klockans svart urtavla har markeringar vid minut 55 och 60 som liknar en bils varvtalsmätare. Gångreservsindikatorn är naturligtvis inspirerad av bilens bränsletank.

Svenskt listpris för Supercharged Sport Red Zone är 45,000kr.GT Tour 371 SE

GT Tour 371 SE är även den en limiterad utgåva, denna gång om det självklara valet av 371 exemplar. Den mäter likt Supercharged Sport Red Zone 43mm i diameter men denna gång har stålboetten fått en PVD-behandling.

Urtavlan är sandblästrad och texten ”Minutes X10” återfinns ovan fönstret för timmarna. Även här är urtavlan inspirerad av varvtalsmätaren från racingbilarnas glansdagar mellan 1960-1990.

Svenskt listpris för GT Tour 371 SE är 45,000kr.


Battlefield D-Day

Sist ut från de bilinspirerade klockorna som INDP Watches har i lager är Battlefield D-Day. Denna modell är inspirerad av all-terrängsfordonen från andra världskriget. Stålboett om 43mm med gun-metal PVD beläggning, sandblästrad khaki-färgad urtavla med den vita stjärnan som är den amerikanska arméns symbol.

Svenskt listpris för denna modell är även det 45,000kr.


Airfight Propeller

Från den aeronautic-kollektionen saluför INDP Watches en modell vilket är Airfight Propeller. Som namnet skvallrar om är klockan inspirerad från flygindustrin och dess cockpits.

43mm svart PVD-behandlad boett med en intressant urtavla som är ”utskuren” och har nivåskillnader.

Svenskt listpris för klockan är 45,000kr.


Tiefenmesser

Tiefenmesser betyder djupmätare på tyska vilket är ett praktiskt namn för de klockor som är inspirerade av det marina. Hos INDP Watches finns två klockor från denna kollektion – Tiefenmesser och Tiefenmesser Sea Hornet.

Den förstnämnda av dom två har en vit urtavla i en stålboett medan den andra har svart urtavla med gula detaljer i en PVD-behandlad stålboett. Båda klockorna mäter 43mm i diameter.

Listpris för respektive modell är 45,000kr.


Sonomaster Chronograph

Sist ut är en modell som inte är kategoriserad i någon av de tre baskollektionerna. Sonomaster Chronograph är en nyhet från Reservoir som presenterades tidigare under 2022 och som bjuder på lite mer komplikationer än övriga modellutbudet.

Denna modell är inspirerad av mätarna från analoga stereoförstärkare. Den är även en bi-reotrgrade där den vänstra subtavlan indikerar sekunder och den högra indikerar datum. Under klockan 12 återfinns kronografens 30-minuters register och ovan klockan 6 har vi register för timmarna med 12-timmarsskala. På klockans glasring finns en takometerskala.

Den silverfärgade urtavlan har en cirkulär borstad finish med svarta, kontrasterande utskurna delar för klockans sekundvisare och datum.

Urverket är RSV-Bi120 är baserat på La Joux-Perrets kaliber LJP-L1C0 med automatisk uppvridning och column wheel. Gångreserven uppgår till 60h.

Svenskt listpris för Sonomaster Chronograph är 63,250kr.


För att komma i kontakt med INDP Watches kan ni kontakta dem här , ring på +4687647710 eller maila direkt på info@indp.se

Och för mer information om Reservoir och deras klockor besök deras hemsida